BlogHotel za gume: najbolji izbor za pneumatike u svijetu performansi

07/01/20240
U današnjem sve zahtjevnijem vremenu kad je riječ o vozilima i sigurnosti u prometu, pravilno čuvanje rezervnih guma igra ključnu ulogu u produženju njihovog životnog vijeka i očuvanju njihovih performansi. Čuvanje guma u specijaliziranim prostorima poznatim kao “hoteli za gume” donosi niz prednosti koje vozači često zanemaruju, najčešće iz neznanja.

 

U ovom članku, istražujemo navedene prednosti ali otkrivamo i neke zanimljivosti vezane uz  ovu relativno inovativnu praksu.

 

1. Produžena trajnost guma

Gume su podložne starenju, a čimbenici poput UV zračenja, ekstremnih temperatura i vlage mogu ubrzati taj proces. Hotel za gume pruža optimalne uvjete pohrane koji pomažu u produljenju životnog vijeka guma, očuvanju njihove elastičnosti čime se izbjegava njihovo pucanje i deformacija. Idealna temperatura skladišta trebala bi biti između 15 i 25 stupnjeva Celzijusa, a hotel za gume trebao bi imati adekvatan sustav za kontrolu vlažnosti kako bi se očuvala optimalna vlaga zraka.

 

2. Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost guma je prioritet hotela za autogume. Stoga oni često ulažu u napredne sigurnosne sustave, nadzorne kamere i zaštitne mjere, te vozači mogu biti sigurni da su njihove gume zaštićene od krađe i oštećenja.

 

3. Usluga zamjene guma

Mnogi hoteli za gume nude sezonske usluge promjene guma na izmaku sezone. To uključuje rotaciju guma, balansiranje i osiguravanje pravilne napuhanosti guma.

 

4. Profesionalna provjera i održavanje

U nekim hotelima za gume, stručnjaci redovito vrše provjeru guma i potrebno održavanje. To može uključivati ​​rotaciju guma, balansiranje, te ispuhivanje i ponovno punjenje, osiguravajući optimalnu pripremu guma za sljedeću sezonu.

 

5. Pravilan položaj guma

Kod odlaganja guma u hotel, važno je njihovo postavljanje u pravilan položaj. Gume se ne smiju naslanjati jedna na drugu kako bi se izbjegla njihova deformacija.

 

Photo: Shutterstock

 

6. Ekonomske uštede

Investicija u hotel za gume može se smatrati dugoročnom ekonomskom odlukom. Produžavanjem životnog vijeka guma smanjuje se potreba za čestom zamjenom, što vodi ekonomskim uštedama za vozače. Očuvane gume također pružaju bolje performanse na putu, čime se smanjuje potrošnja goriva.

 

7. Ekološki aspekt

Hoteli za gume mogu imati sustave za recikliranje, pružajući ekološki prihvatljiv način pohrane guma. Ovo je posebno važno s obzirom na povećanu svijest o održivosti.

 

8. Slobodan prostor u domu ili garaži

Vrlo često, pogotovo u gradovima, ljudi nemaju dovoljno prostora u svom domu ili  garaži za pohranu dodatnih setova guma. Korištenjem hotela za gume oslobađate svoj životni prostor.

 

9. Specifične Usluge za Klijente

Neki hoteli za gume pružaju dodatne usluge poput dostave i preuzimanja guma, čime olakšavaju proces pohrane za klijente.

 

10. Osiguranje guma

Ugledni hoteli za gume mogu ponuditi osiguranje za gume koje skladište. To pruža dodatnu zaštitu za korisnike od nepredviđenih događaja poput krađe ili štete.

 

Zanimljivosti i činjenice:

 

  • Koncept hotela za auto-gume prvi put se pojavio u Japanu 1971. godine. Ova inovacija odražava rastuću svijest o važnosti pravilnog očuvanja guma i njihovog utjecaja na sigurnost vožnje
  • Mnogi hoteli za gume koriste suvremene tehnologije, uključujući aplikacije za praćenje stanja guma. Vozači putem mobilnih uređaja mogu pratiti stanje svojih guma i primati obavijesti o potrebnom održavanju.
  • Neki hoteli za gume nude usluge pranja guma, dodatno povećavajući njihov apel među vozačima koji žele potpunu brigu o svojim pneumaticima
  • Hoteli za gume nisu ograničeni na određene regije – mogu se naći u raznim zemljama širom svijeta. Ova globalna prisutnost naglašava univerzalnost potrebe za pravilnim skladištenjem guma

 

Obzirom na sve navedeno, nameće se zaključak da smještaj auto-guma u hotel za gume nije samo praktično, već i inteligentno rješenje za očuvanje njihovih performansi. Svojim suvremenim pristupom i dodatnim uslugama ovi hoteli postaju nezaobilazni partneri vozačima koji žele dugotrajnost i pouzdanost svojih guma. Briga o svojim gumama nije samo nužnost, već i korak prema optimalnoj sigurnosti i ekonomičnosti na cesti.

Na platformi Buksa.hr možete pronaći pouzdane partnere koji nude uslugu smještaja auto-guma, koje su dodatno osigurane policom našeg partnera Adriatic osiguranje ukoliko se njihov prostor za pohranu guma  rezervira i unajmi putem platforme. Za više detalja posjetite našu web stranicu u dijelu koji se odnosi na najam putem platforme i sigurnost korisnika i pohranjene robe.

 

Ostavi odgovor

U slučaju nezadovoljstva, svoje prigovore možete ponijeti na knjigazalbe@buksa.hr .

Sharing j.d.o.o. za promidžbu i trgovinu

Sjedište: Svetonedeljska 48, 10431 Sveta Nedelja

Trgovački sud u Zagrebu, posl. br. Tt-22/37981-8, MBS: 081460499; OIB: 46773958451, tel: +385(0)916153620, e-pošta: buksa@buksa.hr, direktorica Daliborka Dragašević

Temeljni kapital 10,00 kn, uplaćen u cijelosti.

Poslovni račun: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, IBAN: HR8323400091111200083

Back to Bello home

Copyright 2022. Sharing j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Prijava

Registriraj se

Vaši osobni podaci koristit će se kao podrška Vašem iskustvu s ovom web stranicom, u svrhu upravljanja pristupom Vašem korisničkom računu i za ostale svrhe opisane u našim pravilima privatnosti.

Već imate korisnički račun?

Izgubljena zaporka

Molimo unesite Vaše korisničko ime ili e-mail adresu. Primit ćete link za ponovno postavljanje zaporke putem e-maila.