PočetnaBuksaPolitika privatnosti

Uvodne odredbe

Datum zadnje izmjene: 01.09.2022.

Stranicom Buksa.hr ( Web stranica ) upravlja tvrtka Sharing j.d.o.o. ( ”Tvrtka”, ”Buksa”, ”mi”, ”nas”, ”naš” )

Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno, te smo posvećeni zaštiti Vaših osobnih podataka. Molimo pažljivo pročitajte ovu Politiku privatnosti jer sadrži važne informacije o tome tko smo i kako i zašto prikupljamo, pohranjujemo, koristimo i dijelimo vaše osobne podatke. Ova Politika privatnosti (dalje u tekstu: Politika) je sastavni dio Uvjeta korištenja Web stranice Buksa.hr. Stoga Korisnik mora pročitati i prihvatiti ovu Politiku prije korištenja usluga koje pruža Web stranica, a samom posjetom Web stranici prihvaćate i slažete se s praksom opisanom u samoj Politici privatnosti. Ova se politika odnosi na sve usluge koje nudi Web stranica Buksa.hr. Međutim, imajte na umu da se Politika ne odnosi na web stranice trećih strana kojima možete pristupiti putem veza dostupnih na Web stranici ili na usluge ili značajke za koje se registrirate kod treće strane – molimo Vas da se u tim slučajevima referirate na politiku privatnosti treće strane.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom, kontaktirajte nas prije korištenja bilo koje usluge.

U ovoj Politici izrazi/nazivi će imati značenje definirano u Uvjetima korištenja.

1. Podaci koje prikupljamo

Da bi se Web stranici omogućilo pružanje cijelog spektra usluga, ona može prikupljati sljedeće vrste podataka:

1.1 Podaci koje nam dajete Vi, bilo popunjavanjem obrazaca na našoj web stranici buksa.com.hr (Web stranica), komunikacijom s nama putem telefona, e-pošte ili na neki drugi način. To uključuje podatke koje pružate prilikom registracije za korištenje naše stranice, ulistavanja oglasa, pretplate na našu uslugu, traženje Domaćina, rezervacije preko naše web stranice, sudjelovanje u funkcijama društvenih medija na našoj web stranici, sudjelovanje u natjecanju, promociji ili anketi i kada prijavite problem s našom Web stranicom. Podaci koje nam dajete mogu uključivati vaše ime, adresu, e-adresu i telefonski broj, podatke o transakcijskom računu, kreditnim karticama, osobni opis i fotografije Vas ili Vašeg prostora.

1.2 Kolačići. Kada korisnik posjeti Web stranicu, Web stranica šalje jedan ili više kolačića računalu koje se koristi za pristup Web stranici. Kolačići se koriste za poboljšanje Korisnikovog iskustva i interakcije s Web stranicom pohranjivanjem korisničkih preferencija i praćenjem Korisničkih trendova. Za vašu informaciju, moguće je onemogućiti kolačiće podešavanjem vašeg preglednika, ali to će smanjiti usluge koje su vam dostupne.

1.3 Kada Korisnik pristupi Web stranici, poslužitelji Web stranice bilježe podatke koje vaš preglednik automatski šalje svaki put kada Korisnik posjeti bilo koju Web stranicu. To može uključivati ​​podatke kao što su adresa internetskog protokola, vrsta preglednika, jezik preglednika, datum i vrijeme zahtjeva, postavku vremenske zone, vrste i verzije dodataka za preglednik, operativni sustav i platformu; informacije o vašem posjetu, uključujući puni protok klika Uniform Resource Locators (URL) do, kroz i s naše web stranice (uključujući datum i vrijeme); proizvodi koje ste gledali ili tražili; vremena odgovora stranice, pogreške u preuzimanju, duljina posjeta određenim stranicama, podaci o interakciji stranice (poput pomicanja, klikova i prelaska mišem) i metode korištene za udaljeno od stranice i bilo kojeg telefonskog broja koji se koristi za pozivanje broja korisničke službe, i jedan ili više kolačića koji mogu jedinstveno identificirati vaš preglednik.

1.4 Komunikacije. Kad se bilo koja komunikacija, u bilo kojem obliku, elektronička ili neelektronička, pošalje na Web stranicu, Web stranica može zadržati tu komunikaciju kako bi zadržala točnu povijest sve korespondencije koja će Web stranici pomoći da Korisniku pruži cjelovitu i temeljitu uslugu.

1.5 Poruke i e-pošta. Ukoliko je omogućena razmjena poruka i e-mailova putem Web stranice između dvaju ili više Korisnika, Web stranica će povremeno nadgledati poruke poslane između Korisnika stranice, odnosno sudionika u Dogovoru o pohrani u svrhu obuke i praćenja, pomoći oko realizacije Dogovora o pohrani i / ili ako je potrebna istraga prijavljenog ponašanja koje je u suprotnosti s Uvjetima korištenja.

1.6 Pridružene Web stranice. Web stranica može s vremena na vrijeme koristiti svoje usluge u vezi s drugim web stranicama. Osobni podaci koji se pružaju tim web stranicama mogu se poslati Web stranici kako bi se pružila najbolja moguća usluga. Sve informacije prikupljene na ovaj način obrađuju se u skladu s ovom Politikom.

1.7. Informacije koje dobivamo iz drugih izvora. Možemo dobiti informacije o vama ako koristite bilo koju drugu web stranicu kojom upravljamo ili druge usluge koje pružamo. U ovom ćemo vas slučaju obavijestiti kada prikupimo te podatke da se mogu interno dijeliti i kombinirati s podacima prikupljenim na ovoj Web stranici. Također blisko surađujemo s trećim stranama (uključujući, na primjer, poslovne partnere, kooperante u tehničkim službama podrške, uslugama plaćanja i dostave, oglašivačkim mrežama, pružateljima analitike, pružateljima podataka o pretraživanju, kreditnim agencijama) i od njih možemo dobiti podatke o vama.

2. Izbor Korisnika

Kada se Korisnik registrira za uslugu, on / ona pruža svoje Podatke o registraciji (kako je definirano u Uvjetima korištenja ). Ako Web stranica namjerava Podatke o registraciji koristiti na način drugačiji od svrhe zbog koje su prikupljeni, tada će Web stranica tražiti od Korisnika prethodno odobrenje. Takvo odobrenje od strane Korisnika može biti odbijeno, u kojem slučaju Web stranica Korisniku možda neće moći pružiti te usluge.

3. Osobni podaci

Vaše osobne podatke koristimo za slijedeće:

 • kako bismo Vam pružili uslugu, te izvršavali naše obveze koje proizlaze iz bilo kojeg Ugovora o pohrani sklopljenog između Vasi Domaćina/Gosta, te Vam pružili informacije, proizvode i usluge koje tražite od nas;
 • kako bismo Vas obavijestili o promjenama naših usluga;
 • kako bismo Vam pružili informacije o drugoj robi i uslugama koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima; da bismo vam pružili informacije o robi ili uslugama za koje smatramo da bi vas mogle zanimati
 • kako bismo odgovorili na pritužbe i nastojali ih riješiti
 • kako bismo osigurali da sadržaj s naše stranice bude predstavljen na najučinkovitiji način za vas i za vaše računalo.
 • za upravljanje našom Web stranicom i za interne operacije, uključujući rješavanje problema, analizu podataka, ispitivanje, istraživanje, statističke svrhe i svrhe istraživanja;
 • da vam omogućimo sudjelovanje u interaktivnim značajkama naše usluge, kada to odlučite;
 • kao dio naših napora da naša Web stranica bude sigurna
 • za mjerenje ili razumijevanje učinkovitosti oglašavanja koje pružamo Vama i drugima i za isporuku relevantnog oglašavanja Vama
 • za prijedloge i preporuke Vama i ostalim korisnicima naše Web stranice o robama ili uslugama koje bi mogle zanimati Vas ili njih.

Web stranica nikada neće dijeliti osobne podatke s trećom stranom, osim ako:

3.1 – Web stranica ima odobrenje Korisnika. Prema GDPR-u, Web stranica zahtijeva da se Korisnik odluči za dijeljenje bilo kakvih osjetljivih osobnih podataka kako je navedeno u ovoj Politici u članku 2. Dakle, nikada nećemo dijeliti nikakve osobne podatke ukoliko se prije toga Vi s time ne složite.

3.2 – Web stranica u dobroj vjeri smatra da je pristup, uporaba, zadržavanje ili otkrivanje takvih podataka razumno potrebno kako bi se:

3.2.1 – zadovoljio bilo koji mjerodavni zakon, propis, pravni postupak ili izvršni vladin/zakonski zahtjev, provele odredbe primjenjivih Uvjeta korištenja, uključujući istragu potencijalnih kršenja istih,

3.2.2 – otkrio, spriječio ili na drugi način riješio pokušaj prijevare, sigurnosni ili tehnički problem, ili

3.2.3 – zaštitila od neposredne štete prava, vlasništvo ili sigurnost Web stranice, uključujući Korisnike ili javnost, kako to nalaže ili dopušta zakon.

3.3 – Web stranica postane uključena u spajanje, pripajanje ili bilo koji oblik prodaje nekog dijela ili cijele svoje imovine. Web stranica će u tom slučaju pružiti obavijest o tome ukoliko će se osobni podaci prenositi i podlijegati politici privatnosti koja se razlikuje od ove Politike.

3.4 Web stranica može dijeliti s trećim stranama određene dijelove podataka koji ne služe za identificiranje pojedinaca; npr. broj Korisnika koji su pretraživali ponude iz određenog područja ili koliko je Korisnika kliknulo na oglas ili sponzoriranu vezu.

4. Gdje pohranjujemo Vaše osobne podatke

Podaci koje prikupljamo od Vas mogu se prenijeti i pohraniti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora (“EEA”). Također ga može obrađivati ​​osoblje koje djeluje izvan EGP-a i koje radi za nas ili za nekog od naših dobavljača. Takvo osoblje može biti angažirano, između ostalog, na ispunjavanju Vaše narudžbe, obradi Vaših podataka o plaćanju i pružanju usluga podrške. Predajom svojih osobnih podataka pristajete na ovaj prijenos, pohranu ili obradu. Poduzet ćemo sve razumno potrebne korake kako bismo osigurali da se s vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovom politikom privatnosti i GDPR-om.

Sve informacije koje nam pružite pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima. Sve platne transakcije šifrirat će se pomoću SSL tehnologije. Tamo gdje smo vam dali (ili tamo gdje ste vi odabrali) lozinku koja Vam omogućuje pristup određenim dijelovima naše stranice, odgovorni ste za čuvanje ove lozinke u tajnosti. Molimo Vas da nikome ne otkrivate lozinku.

Nažalost, prijenos informacija putem interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi zaštititi Vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost Vaših podataka prenesenih na našu web stranicu; svaki prijenos prenosite na vlastiti rizik. Nakon što primimo Vaše podatke, strogim ćemo postupcima i sigurnosnim značajkama pokušati spriječiti neovlašteni pristup.

Zadržavanje podataka: Buksa će čuvati podatke onoliko dugo koliko to zahtijeva zakon ili onoliko koliko je potrebno za ispunjavanje izvorne svrhe prikupljanja podataka.

5. Vaša prava

Imate pravo tražiti da ne obrađujemo Vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Obično ćemo Vas obavijestiti (prije prikupljanja vaših podataka) namjeravamo li koristiti Vaše podatke u takve svrhe ili ako te podatke namjeravamo otkriti bilo kojoj trećoj strani. Možete iskoristiti svoje pravo da spriječite takvu obradu u bilo kojem trenutku tako što ćete nas kontaktirati na podrska@buksa.hr .

Naša Web stranica može s vremena na vrijeme sadržavati veze do i od web stranica naših partnerskih mreža, oglašivača i podružnica. Ako slijedite vezu do bilo kojeg od ovih web stranica, imajte na umu da te web stranice imaju vlastita pravila o privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za korištenje web stranica trećih strana. Molimo provjerite ova pravila prije nego što pošaljete bilo kakve osobne podatke na ove web stranice.

Kao subjekt podataka imate sljedeća prava:

 1. Pravo pristupa;
 2. Pravo na ispravak netočnih podataka;
 3. Brisanje podataka (tzv. „Pravo na zaborav“);
 4. Pravo na izuzeće od izravnog marketinga
 5. Spriječiti automatizirano donošenje odluka i profiliranje;
 6. Pravo na prijenos podataka;
 7. Pravo na informiranje;
 8. Pravo na ograničenje obrade; i
 9. Pravo prigovora na obradu

Ako želite ostvariti neko od ovih prava, to možete učiniti tako da nas kontaktirate na podrska@buksa.hr .

6. Promjene Politike privatnosti

Web stranica može s vremena na vrijeme izmijeniti Politiku. Ako napravimo bilo kakve značajne promjene Politike, Korisnici će biti obaviješteni istaknutom porukom na Web stranici.

7. Kontakt

Ako nas želite kontaktirati, molimo vas:

 1. Pošaljite nam e-mail na podrska@buksa.hr
 2. Dajte nam dovoljno podataka da vas možemo identificirati (npr. Vaše puno ime i adresa e-pošte); i
 3. Navedite na što se točno odnosi vaša nedoumica.

Nadamo se da ćemo moći riješiti bilo koji upit ili nedoumicu koja bi se mogla pojaviti u vezi s našim korištenjem Vaših osobnih podataka.

U slučaju nezadovoljstva, svoje prigovore možete ponijeti na knjigazalbe@buksa.hr .

Sharing j.d.o.o. za promidžbu i trgovinu

Sjedište: Svetonedeljska 48, 10431 Sveta Nedelja

Trgovački sud u Zagrebu, posl. br. Tt-22/37981-8, MBS: 081460499; OIB: 46773958451, tel: +385(0)916153620, e-pošta: buksa@buksa.hr, direktorica Daliborka Dragašević

Temeljni kapital 10,00 kn, uplaćen u cijelosti.

Poslovni račun: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, IBAN: HR8323400091111200083

Back to Bello home

Copyright 2022. Sharing j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Prijava

Registriraj se

Vaši osobni podaci koristit će se kao podrška Vašem iskustvu s ovom web stranicom, u svrhu upravljanja pristupom Vašem korisničkom računu i za ostale svrhe opisane u našim pravilima privatnosti.

Već imate korisnički račun?

Izgubljena zaporka

Molimo unesite Vaše korisničko ime ili e-mail adresu. Primit ćete link za ponovno postavljanje zaporke putem e-maila.