1. Kako rezervirati prostor?

Prostor možeš rezervirati na samom oglasu klikom na gumb Dodaj u košaricu, te uplatom rezervacijskog pologa. Kada Domaćin potvrdi rezervaciju, naplatit će se rezervacijski polog i od tada imaš 14 dana da s Domaćinom dogovoriš datum useljenja, potpišetš ugovor o pohrani i dostaviš ga nama kako bismo u sustavu podesili početak i kraj razdoblja naplate najamnine. Ukoliko ne dođe do sklapanja ugovora, rezervacijski polog ti se vraća prema uvjetima opisanima u Uvjetima korištenja, u dijelu koji se odnosi na pravila otkazivanja i povrata novca.

2. Jesu li moje stvari osigurane?

Tvoje će stvari biti osigurane do maksimalnog iznosa isplate 2.700,00 Eur  ( 20.343,15 kn, fiksni tečaj konverzije: 1 Eur = 7,53450 kn ) dok god su pohranjene kod naših Domaćina, ukoliko su sve uplate primljene preko Stripe payment managera na Buksa.hr.

Ova polica ne pokriva osiguranje za vozila koja se čuvaju ili parkiraju u prostoru rezerviranom preko Bukse, no za naše Domaćine pripremili smo mogućnost da kod našeg partnera Adriatic osiguranje d.d. po vrlo povoljnoj cijeni osiguraju svoje vozilo na razdoblje dok je pohranjeno kod Domaćina. Uvjete vezane uz osiguranje i sigurnost prostora i pohranjene imovine možete proučiti ovdje.

3. Što mogu pohraniti?

Možeš pohraniti gotovo sve ( pod uvjetom da je legalno! ). No svakako prije useljenja obavijesti Domaćina o tome što pohranjuješ u njegovom prostoru.

Iz pravnih i sigurnosnih razloga postoje predmeti koje je strogo zabranjeno pohranjivati kod Buksinih Domaćina korištenjem platforme Buksa.hr:

 • otrovna, zagađena ili kontaminirana roba;
 • vatreno oružje, municija, oružje ili eksplozivi;
 • radioaktivni materijali;
 • lako zapaljiva ili opasna roba;
 • žive biljke ili životinje;
 • hrana ili pokvarljiva roba (osim ako će se smrznuta hrana čuvati u dubokom zamrzivaču);
 • bilo što vlažno, pljesnivo, trulo ili inficirano te oštećeno parazitima;
 • bilo koji predmet koji emitira isparenja ili jak miris;
 • gotovina i vrijednosni papiri;
 • ilegalna roba;
 • otpad;
 • bilo koji predmet čija bi prisutnost onesposobila bilo koju policu osiguranja koja bi inače pokrivala predmete ili prostor za pohranu.

4. Kako se plaća rezervacija i najam prostora?

Rezervacija prostora i mjesečni najam plaćaju se putem Stripe elektronskog upravitelja plaćanja integriranog u našu stranicu. Informacije o brojevima transakcijskih računa i kreditnih kartica ne pohranjujemo na naš poslužitelj, te ih ne možemo, sve da i želimo, podijeliti s drugima.

5. Hoću li platiti porez na zaradu od najma prostora preko Bukse?

Ukoliko si fizička osoba, zarada od najma smatra se dohotkom od imovine, te prema zakonu imaš obvezu najam prijaviti Poreznoj upravi, te platiti porez na dohodak koji iznosi 10% od iznosa najamnine umanjene za 30%.

Pravne osobe koje se bave iznajmljivanjem plaćaju porez kroz ostvarenu dobit jer im to ulazi u sadržaj poslovne djelatnosti.

6. Kako završavam s najmom prostora?

O završetku najma ( ukoliko je ugovor sklopljen na neodređeno vrijeme ili ukoliko želiš završiti s najmom prije ugovorenog roka ) moraš obavijestiti Domaćina najmanje 4 tjedna unaprijed, i to pisanim putem, uz obaveznu obavijest nama na podrska@buksa.hr kako bismo na vrijeme obradili zahtjev i izračunali iznos zadnje isplate.

Tvoja rezervacija, a samim time i naplata najma, neće završiti ako usmeno dostaviš obavijest svom Domaćinu, kao i ako obavijest ne dostaviš Buksi.

Otkazni rok može varirati ukoliko ste prilikom sklapanja ugovora drugačije dogovorili.

7. Kako otkazujem rezervaciju?

Upit možeš otkazati u bilo kojem trenutku prije nego što postane potvrđena rezervacija. Ako imaš potvrđenu rezervaciju, možeš je otkazati do datuma početka najma. Povrat novca ćete dobiti u cijelosti ili djelomično, ovisno o razlogu i vremenu otkazivanja. Saznajte više o našim Uvjetima korištenja, u dijelu koji se odnosi na pravila otKazivanja i povrata novca.

8. Gdje mogu unajmiti garažu?

Garažu možeš unajmiti na području cijele Hrvatske. Možeš potražiti garaže za najam unosom mjesta ili kategorije Garaža u obrascu za pretraživanje.

9. Kako pronaći prostor u svojoj blizini?

Prostor u svojoj blizini možeš pronaći ako u pretraživanje uneseš najbliži grad. Ukoliko slider za udaljenost postaviš na 10, prikazat će ti se oglasi u tvojoj blizini. Ako ga postaviš na 0, prikazat će ti se svi uneseni oglasi iz tražene kategorije koji su dostupni na platformi.

10. Koja je cijena garaže za osobno vozilo?

Cijene će se razlikovati ovisno o veličini, položaju i sigurnosti garaže. Možeš pregledati i usporediti cijene unošenjem kategorije garaža u našem naprednom pretraživanju.

11. Koje je minimalno razdoblje najma?

Minimalno razdoblje najma je 1 mjesec, no prilikom ugovaranja najma može se ugovoriti i dulje minimalno razdoblje. Svakako se o tome raspitajte prije rezervacije.

12. Tko je odgovoran za održavanje garaže?

Domaćini su odgovorni za cjelokupno održavanje i popravke garaže, ali očekujemo i da Gosti održavaju prostor u dobrom stanju. Gosti bi trebali što prije prijaviti bilo kakvu štetu, zahtjeve za održavanjem ili popravkom svom Domaćinu. Preporučujemo pisanu komunikaciju u takvom slučaju, jer će se u slučaju potrebe za naplatom štete od osiguranja tražiti sva pisana komunikacija o nedostacima prostora.

13. Naplaćuje li se oglašavanje prostora na Buksi?

Oglašavanje je besplatno u osnovnom paketu oglašavanja, no postoje i naplatni paketi koji pružaju mogućnost direktne komunikacije i dodatne mogućnosti promocije oglasa na našoj platformi i društvenim mrežama. Više o tome pročitajte ovdje.

14. Mogu li preko Bukse ugovoriti dnevni parking za moje vozilo?

Nažalost ne. Sve rezervacije preko Bukse ugovaraju se na mjesečnoj osnovi. Minimalno razdoblje najma je mjesec dana, te se i plaćanja vrše mjesečno.

15. Kako ću kontaktirati vlasnika prostora?

Vlasnika prostora možeš kontaktirati direktno ukoliko su njegovi kontakt podaci navedeni u oglasu. Ukoliko nisu, možeš ga kontaktirati preko kontakt obrasca ‘Trebam više informacija o prostoru’ dostupnog u oglasu.

16. Na mom je parkirnom mjestu drugi auto. Što da radim?

Trebaš odmah stupiti u kontakt sa svojim Domaćinom i obavezno evidentirati datum i fotografiju događaja.

Ako se problem ne riješi brzo, kontaktiraj Buksu.

17. Što ako ne mogu pristupiti unajmljenom prostoru?

Odmah stupite u kontakt sa svojim Domaćinom. Ako ne možeš doći do Domaćina, kontaktiraj Buksu.

17. Što ako je moje vozilo oštećeno dok je parkirano na unajmljenom prostoru?

Kontaktiraj svoje osiguravajuće društvo i prijavi štetu sukladno svojoj polici osiguranja od automobilske odgovornosti. Ako si ugovorio mini kasko osiguranje temeljem Buksinog Jamstva sigurnosti, kontaktiraj Adriatic osiguranje d.d.

18. Što ako slučajno ostanem na parkirnom mjestu dulje od razdoblja rezervacije?

Molimo te da vodiš računa o isteku rezervacije, jer i nenamjeran ostanak može prouzročiti probleme ukoliko je mjesto odmah nakon tebe rezervirao netko drugi. Ako se tvoja rezervacija bliži kraju, ali trebaš dodatno vrijeme, odmah nas kontaktiraj kako bismo vidjeli možemo li pomaknuti vaš datum završetka.

Dodatni dani provedeni na parkirnom mjestu dodatno će ti se i naplatiti.

19. Što ako dobijem parkirnu kaznu za parkiranje na unajmljenom prostoru?

Odmah obavijesti svog Domaćina telefonski ali i pisanim putem. Preporučujemo da fotografiraš kaznu, zajedno sa svojim vozilom dok je parkirano na unajmljenom parkirnom mjestu. Gosti i Domaćini odgovorni su za međusobno rješavanje relevantnih kazni i obavještavanje Bukse o ishodu. Buksa može pružiti smjernice i podršku ukoliko je potrebno.

20. Kako ću znati u koje vrijeme ili doba dana smijem pristupiti prostoru?

Svi oglašivači imaju mogućnost navesti podatke o pristupu prostoru kod kreiranja oglasa, ali i prilikom ugovaranja na predlošku ugovora o pohrani koji ćeš ti kao Gost primiti nakon rezervacije prostora, te će ti biti dostupan u sučelju tvog korisničkog računa. Ugovor je obvezujući dokument i svi Gosti i Domaćini  se moraju pridržavati ugovorenih pravila pristupa.

U slučaju nezadovoljstva, svoje prigovore možete ponijeti na knjigazalbe@buksa.hr .

Sharing j.d.o.o. za promidžbu i trgovinu

Sjedište: Svetonedeljska 48, 10431 Sveta Nedelja

Trgovački sud u Zagrebu, posl. br. Tt-22/37981-8, MBS: 081460499; OIB: 46773958451, tel: +385(0)916153620, e-pošta: buksa@buksa.hr, direktorica Daliborka Dragašević

Temeljni kapital 10,00 kn, uplaćen u cijelosti.

Poslovni račun: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, IBAN: HR8323400091111200083

Back to Bello home

Copyright 2022. Sharing j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Prijava

Registriraj se

Vaši osobni podaci koristit će se kao podrška Vašem iskustvu s ovom web stranicom, u svrhu upravljanja pristupom Vašem korisničkom računu i za ostale svrhe opisane u našim pravilima privatnosti.

Već imate korisnički račun?

Izgubljena zaporka

Molimo unesite Vaše korisničko ime ili e-mail adresu. Primit ćete link za ponovno postavljanje zaporke putem e-maila.